Lähimeren antimet

Vuosi kääntyy loppua kohti, eikä tammikuunkaan kalenteri enää ammota tyhjyyttään. Odottavin mielin siirryn seuraavaan vuoteen, STOPPin 40-vuotisjuhlavuoteen. Odotuksen seassa on kuitenkin ripaus jännitystä ja pelonsekaisiakin tuntemuksia. Miltä näyttääkään koronatilanne tammikuussa ja miten oppilaat löytävät  tiensä tanssisaleihin? Kulunut vuosi on kuitenkin opettanut sen, ettei asian etukäteen murehtiminen auta. Tilanteet on otettava vastaan sitten kun ne tulevat, sellaisina kuin ne tulevat.

Kulunut vuosi on ollut ensimmäinen vuoteni liiton toiminnanjohtajana. Vaikka kenttä ja työkin osittain olivat tuttuja jo etukäteen, olen oppinut ihan valtavasti. Ammatillinen verkostoni on kasvanut huomattavasti, hallitsen lukuisia uusia kirjainlyhenteitä sujuvasti ja olen ihan hirveän montaa kokemusta rikkaampi. Ja ennenkaikkea, nyt osaan jo odottaa uudenlaisia juttuja ja haaveilla ihan erilaisista asioista kuin vaikka vuosi sitten.

Liiton edellinen ja nykyinen toiminnanjohtaja kokoontuivat Hannele Niirasen haastattelun merkeissä toimistolle marraskuussa.

Yksi tämän työvuoden upeimmista työkohtaamisista on koostunut liiton palkittujen tanssikasvattajien haastatteluista. Olen viettänyt jokaisen palkitun kanssa hetken aikaa ja olemme keskustelleet heidän työstään, tanssista, taiteen perusopetuksesta, ihmisyydestä. Jokaisen kohtaamisen jälkeen olen ollut täynnä ajatuksia, ideoita ja oivalluksia. Samanaikaisesti olen tuntenut ylpeyttä tanssinopetuksen kentän ammattitaidosta, mutta myös nöyryyttä kokemuksen äärellä. Hyvin kirkkaasti olen oivaltanut, ettei meidän tanssioppilaitosten kentällä tarvitse lähteä merta edemmäs kalaan. Kentällämme on valtavasti tietoa ja taitoa.

Saman oivalluksen äärellä olen ollut myös liiton koulutuksissa ja verkostotapaamisissa. Olemme saaneet vuoden aikana lukuisia käytännön esimerkkejä eri tanssioppilaitoksista eri puolilta Suomea ja ne ovat olleet ehkä jopa kaikkein parasta antia koulutuksissamme. Lähetänkin nyt suuret kiitokset kaikille omaa työtänsä vuoden aikana avanneille. Uskoisin, että tanssioppilaitosten omien toimintamallien sekä käytännön  esittelyn myötä kuulijat saavat kaikkein eniten työkaluja omaan arkeensa.

Elokuussa vierailin Keski-Uudenmaan tanssiopistossa ja join kahvit Virpi Maisalan kanssa.

Tanssioppilaitosten liitto on nimensä mukaisesti erilaisten tanssioppilaitosten yhteenliittymä. Liitossamme on kuluneena vuonna tehty strategiatyötä, ja verkostoitumisen tukeminen ja sen luomat mahdollisuudet ovat nousseet hyvin kirkkaasti strategiatyön johtavaksi ajatukseksi. Yksin kun ei jaksa, kaikkea ei voi osata ja onhan se jaettu ilokin moninkertainen ilo. Onkin ensiarvoisen tärkeää tietää, kelle voi soittaa, keneltä voi kysyä ja kuka voisi olla kuulolla. Tämän olen huomannut myös oman työni kautta. Kiitokset siis myös ihan ensiarvoisen tärkeille kollegoille, hallituksellemme sekä viisaille tanssirehtoreille kautta Suomen.

Meillä tanssioppilaitosten kentällä lähimeren antimet ovat hyvin rikkaat. Jatketaan porskuttamista yhteiseen suuntaan toinen toisiamme huomioiden.

Kiitokset kaikille kuluneesta vuodesta ja odottavin mielin kohti tulevaa!

Milla Malmberg, toiminnanjohtaja
STOPP ry.

 

 

Kategoriat:

Lue Stopp ry:n muita blogikirjoituksia tanssinopetuksen tilasta ja tulevaisuudesta.

SIJAINTIMME

Toimistomme sijaitsee Helsingin keskustassa, Töölöntorin lähellä.

Sandelsinkatu 10 C 40
00260 Helsinki

SOITA MEILLE

Tavoitat meidät ja toiminnanjohtajamme arkisin tästä numerosta.

+358 (0)400 813311

LÄHETÄ VIESTI

Voit olla yhteydessä myös sähköpostilla, vastaamme viesteihin nopeasti.

toimisto@stopp.fi