Tilastotietoja tanssin taiteen perusopetuksesta

STOPP ry:n jäsenkoulut (yhteensä 83) vastasivat viime keväänä liiton vuotuiseen jäsenkyselyyn antamalla vuoden 2019 tunnuslukuja oppilaitoksensa toiminnasta.

Vuoden 2019 tilastojen perusteella voidaan todeta, että tanssin taiteen perusopetuksen järjestäjän yleisin juridinen muoto on yhdistys (ry) ja toiseksi yleisin kunta tai kuntayhtymä. Valtakunnallisesti STOPP ry:n jäsenkouluja on Ahvenanmaata lukuunottamatta kaikissa maakunnissa, eniten Uudellamaalla ja Pirkanmaalla. Toiminnan rahoitus -kohtaan ei saatu kovin kattavasti vastauksia mutta selvästi tanssikoulujen talous perustuu moniin eri rahoituslähteisiin, joista oppilasmaksut ovat tärkein.

Eniten (69 kpl) on liiton jäsenistössä oppilaitoksia suuruusluokassa 0-800 oppilasta, yli 800 oppilaan oppilaitoksia on jäsenistöstämme 9, ei tietoa sarakkeeseen tuli 5 vastausta. Tanssioppilaitosten työllistämisvaikutus on valtakunnallinen, ja vuonna 2019 STOPP ry:n jäsenoppilaitokset työllistivät lähes 1500 henkilöä, joista 816 tanssinopettajia. Opettajista 76% oli muodollisesti päteviä.

Eniten oppiainemainintoja keräsi nykytanssi (62), heti perässä seurasivat baletti (60) ja tanssin varhaiskasvatus (60). Jazztanssi, street ja kehonhuolto ovat myös suosittuja opetusaineita. Pääsymaksullisia esitystilaisuuksia raportoitiin 450 ja muita esiintymistilaisuuksia 1280.

Tanssikoulujen toiminnassa oleellista ovat tanssinopetukseen soveltuvat tilat. Tiloja vain omassa käytössä on 26 oppilaitoksella, suurimmaksi osaksi tilat jaetaan muiden käyttäjien kanssa. Omassa omistuksessa olevia tiloja on 4 koululla, suurin osa jäsenistämme toimii vuokratiloissa.

Vuoden 2019 tietoihin perustuvat tilastot ovat nähtävillä kokonaisuudessaan liiton nettisivulla kohdassa www.stopp.fi/ajankohtaista

Helsingissä 15.12.2020
Milla Malmberg / Hannele Niiranen

STOPP ry toimisto

Kategoriat:

Lue Stopp ry:n muita blogikirjoituksia tanssinopetuksen tilasta ja tulevaisuudesta.

SIJAINTIMME

Toimistomme sijaitsee Helsingin keskustassa, Töölöntorin lähellä.

Sandelsinkatu 10 C 40
00260 Helsinki

SOITA MEILLE

Tavoitat meidät ja toiminnanjohtajamme arkisin tästä numerosta.

+358 (0)400 813311

LÄHETÄ VIESTI

Voit olla yhteydessä myös sähköpostilla, vastaamme viesteihin nopeasti.

toimisto@stopp.fi