Kuopio tanssii ja soi tarjoaa esiintymisareenan lapsille ja nuorille

Ensi kesänä Tanssioppilaitokset On Stage -esityksiä on kolmena päivänä, ja esiintyjäryhmät on jaoteltu opetustason mukaan. Esiintyjähaku alkaa 24.10.2013.

16.6.2013 Kuopio. Kuopio Tanssi ja Soi 2013. Tanssioppilaitokset on stage 2. Vantaan Tanssiopisto. 220 sekuntia

16.6.2013 Kuopio. Kuopio Tanssi ja Soi 2013. Tanssioppilaitokset on stage 2. Vantaan Tanssiopisto. 220 sekuntia

Kuopio Tanssii ja Soi -festivaali tarjoaa kymmenittäin tanssiesityksiä ja esiintymismahdollisuuksia erilaisille kohderyhmille tanssin ammattilaisista harrastajiin ja katsojiin.

Ensi kesänä yhä useammalla nuorella on mahdollisuus esiintyä, sillä Tanssioppilaitoksen On Stage -esityksien määrää kasvaa.

–     Suuren kysynnän vuoksi On Stage -esityksiä järjestetään peräti kolmena päivänä. Yksi päivä on omistettu tanssia harrastavien lasten ja nuorten ryhmille ja toinen ja kolmas päivä taiteen perusopetukseen osallistuville ryhmille, sanoo festivaalin tuottaja Sirpa Miettinen

Mikä tahansa tanssioppilaitos tai -ryhmä Suomessa voi hakea esiintyjäksi. Esiintyjien tulee olla 7–20-vuotiaita, ei kuitenkaan ammattiin jo valmistuneita tanssijoita.

Tanssilaji on vapaavalintainen, tuoreet teokset ovat etusijalla. Ryhmille annetaan matkustustuki. Esiintyjiksi valitaan kirjallisen hakemuksen ja videonäytteiden perusteella 12–16 ryhmää. Valinnat julkaistaan 20.12.2013.

–     Haluamme tarjota lapsille ja nuorille mahdollisuuden kokea esiintymisen riemua ja yhteenkuuluvaisuuden tunnetta. Valmistautuminen esitykseen kasvattaa muun  muassa määrätietoisuutta, pitkäjänteisyyttä ja yhteistyötaitoja. Ne ovat hyödyksi kaikkialla elämässä. Asiantuntijaraatimme antaa palautteen jokaiselle ryhmälle esityksen  päätteeksi. Tämä ei kuitenkaan ole kilpailu, kertoo festivaalin taiteellinen johtaja Jorma Uotinen.

Esitykset järjestetään Kuopion Kulttuuriareena 44:ssä

to  12.6. klo 15           tanssia harrastavien lasten ja nuorten ryhmät

pe  13.6. klo 15           taiteen perusopetuksen yleisen oppimäärän ryhmät

la   14.6 klo 15             taiteen perusopetuksen laajan oppimäärän ryhmät

Esityksien jälkeen festivaalilla järjestetään tanssileiri lapsille ja nuorille 15.–18.6. yhteistyössä Suomen Tanssioppilaitosten liitto STOPP ry:n kanssa.

Huippuopettajien vetämän leirin päätteeksi osanottajat esiintyvät Kuopion Musiikkikeskuksen Valohallissa keskiviikkona 18.6. klo 13.

LISÄTIETOJA

Kuopio Tanssii ja Soi ry. www.kuopiodancefestival.fi sekä STOPP ry

Anna Pitkänen
toiminnanjohtaja
Kuopio Tanssii ja Soi ry.
050 543 92 67

Kategoriat:

SIJAINTIMME

Toimistomme sijaitsee Helsingin keskustassa, Töölöntorin lähellä.

Sandelsinkatu 10 C 40
00260 Helsinki

SOITA MEILLE

Tavoitat meidät ja toiminnanjohtajamme arkisin tästä numerosta.

+358 (0)400 813311

LÄHETÄ VIESTI

Voit olla yhteydessä myös sähköpostilla, vastaamme viesteihin nopeasti.

toimisto@stopp.fi