STOPP ry aktiivisesti mukana Kuopio tanssii ja soi -viikolla

Iloiset terveiset Kuopio tanssii ja soi -viikolta. Suomen tanssioppilaitosten liitto lisäsi yhteistyötä tanssifestivaalin kanssa.

”Keko” kor. Sonja Pakalen, kuva: Kuopio tanssii ja soi/Petri Laitinen

”Keko” kor. Sonja Pakalen, kuva: Kuopio tanssii ja soi/Petri Laitinen

13 liiton jäsenoppilaitosta esiintyi Tanssioppilaitokset on Stage -näytöksissä Kuopiossa. 12.6. lavalle nousivat yleisen oppimäärän ryhmät sekä muut harrastajaryhmät. Näytöksessä nähtiin upeita pienteoksia Imatralta, Hämeenlinnasta, Tampereelta, Espoosta ja Turusta.

13.6. ja 14.6. Tanssin taiteen perusopetuksen laajan oppimäärän ryhmät pääsivät esiintymään. Edustettuna oli laaja maantieteellinen alue. Tanssijoita oli Pirkanmaalta, Kajaanista, Lahdesta, Vantaalta, Imatralta, Mikkelistä, Espoosta, Jyväskylästä ja Porista. Edustettuna oli kaikenikäiset nuoret tanssijat 10-vuotiaasta ylöspäin.

Tanssioppilaitokset on Stage -näytöksissä ammattilaisraati antoi tanssijoille palautetta heti esiintymisen jälkeen. Tänä vuonna palautteeseen tuotiin entistä vahvemmin taidekasvatuksellinen näkökulma. Palautetta olivat antamassa festivaalin taiteellinen johtaja, professori Jorma Uotinen, taiteilija-koreografi Alpo Aaltokoski sekä STOPP ry:n toiminnanjohtaja, tanssipedagogi Sanna Meska.

15.6.-18.6. STOPP ry tarjosi 9-12-, 13-15- ja yli 16-vuotiaille jäsenoppilaitostensa oppilaille kurssipaketteja. Kurssipaketteihin kuului jazz- ja nykytanssitunnit sekä workshop, jossa valmistettiin esitys Valohalliin. Isommilla pakettiin sisällytettiin myös lippu Hofesh Shechter Companyn Political Mother -esitykseen. Opettajina toimivat Johanna Kaunisvuo, Riikka Korpi, Jarkko Mandelin, Michael Owens, Sonja Pakalen ja Katri Soini. Tuhannet kiitokset upeille opettajille! Kurssit tulivat hetkessä täyteen ja palaute oli mitä mainiointa.

18.6. Valohallissa nähtiin kursseilla rakennettuja demoja eri ikäryhmiltä. Lisäksi näytökseen osallistui Jyväskylän tanssiopisto sekä Vantaan tanssiopisto. Esiintyjät lähtivät kotiin väsyneinä, mutta onnellisina eväspussit kainalossa, yhden kokemuksen rikkaampina ja tapahtuman taiteellisen johtajan Jorma Uotisen kiitosten siivittäminä.

Kiitos kaikille mukana olleille oppilaitoksille, oppilaille, opettajille ja vanhemmille.

Kategoriat:

SIJAINTIMME

Toimistomme sijaitsee Helsingin keskustassa, Töölöntorin lähellä.

Sandelsinkatu 10 C 40
00260 Helsinki

SOITA MEILLE

Tavoitat meidät ja toiminnanjohtajamme arkisin tästä numerosta.

+358 (0)400 813311

LÄHETÄ VIESTI

Voit olla yhteydessä myös sähköpostilla, vastaamme viesteihin nopeasti.

toimisto@stopp.fi