STOPP ry palkitsi Raija Lehmussaaren ja Liisa Palinin NykytanssiPaletissa 4.10.2014

Suomen tanssioppilaitosten liitto palkitsi Raija Lehmussaaren Tanssikasvatus elämäntyönä -palkinnolla laajasta, monipuolisesta ja ansiokkaasta urastaan tanssikasvattajana sekä tanssin kentän kehittäjänä ja kulttuurivaikuttajana.

Raija Lehmussaari on turkulainen balettipedagogi, nykytanssiryhmä Aurinkobaletin perustaja ja omaa nimeään kantavan vuodesta 1967 toimineen balettikoulun rehtori. Lehmussaari perusti Turkuun Aurinkobaletin vuonna 1981. Hän on toiminut Aurinkobaletin taiteellisena johtajana ja pääkoreografina 1981-2004 ylläpitäen tanssiteatterin rinnalla balettikoulua lapsille ja nuorille. Aurinkobaletin toiminnan myötä hän on ollut luomassa alalle työpaikkoja ja vakiintunutta ammatillista toimintaa. Hänen taiteellinen työskentelynsä on huomionarvoista. Raijan entisiä oppilaita toimii, ja on toiminut, ammattitanssijoina Suomessa ja ulkomailla.

Suomen tanssioppilaitosten liitto palkitsi balettipedagogi Liisa Palinin pitkäjänteisestä urasta tanssikasvatuksen parissa, balettipedagogiikan osaamista kehittävästä otteestaan ja ansioistaan Tanssikasvattaja -palkinnolla. 

Nuorena Palin kävi Suomen Kansallisoopperan Balettikoulun ja sai kiinnityksen Suomen Kansallisoopperan Balettiin tanssien ryhmässä 22 vuotta. ’70-luvulla hän kiinnostui opettamisesta ja antoi opetusnäytteen Suomen Tanssipedagogiliitolle täydentäen myöhemmin ammatillista osaamistaan täydennyskoulutuksissa. Pedagogina hänelle on ollut arvokasta kollegoiden kanssa tehdyt yhteiset opintomatkat ja jaettu opettajuus. Opettajantyönsä tärkeimpinä asioina hän pitää arjen opetustyötä, aitoa vuorovaikutusta ja kokonaisvaltaista kiinnostusta nuoriin tanssijoihin sekä oman ammattitaidon päivittämistä.

Tuhannet kiitokset kaikille taitaville lapsille ja nuorille sekä työlleen omistautuneille tanssikasvattajille upeista esityksistä Alminsalissa!

Lämmin kiitos yhteistyöstä Kansallisbaletille ja Kansallisoopperalle sekä niiden henkilökunnalle.

Kategoriat:

SIJAINTIMME

Toimistomme sijaitsee Helsingin keskustassa, Töölöntorin lähellä.

Sandelsinkatu 10 C 40
00260 Helsinki

SOITA MEILLE

Tavoitat meidät ja toiminnanjohtajamme arkisin tästä numerosta.

+358 (0)400 813311

LÄHETÄ VIESTI

Voit olla yhteydessä myös sähköpostilla, vastaamme viesteihin nopeasti.

toimisto@stopp.fi