Tanssikasvattaja -palkinto kajaanilaiselle Sonja Pakalénille ja Tanssikasvatus elämäntyönä –palkinto lohjalaiselle Teija Seppälälle

Suomen tanssioppilaitosten liitto STOPP ry jakoi palkinnot lauantaina 26.11.2016 tanssioppilaitosten NykytanssiPaletissa, Suomen Kansallisoopperan Alminsalissa.

Tanssikasvattaja –palkinto jaettiin tanssipedagogi Sonja Pakalénille monipuolisesta osaamisestaan tanssijana, tanssinopettajana, koreografina ja taidekasvattajana. Laaja-alaista osaamistaan Sonja on välittänyt työssään niin oppilailleen kuin kollegoilleen.

Sonja Pakalén on toiminut monenlaisissa tehtävissä tanssiopintojensa jälkeen. Tanssiteatteri Minimissä hän työskenteli tanssija-koreografin pestillä kolme vuotta. Kajaanin kaupunginteatterissa hän toimi näyttelijänä ja koreografina. Hän on ammattitanssiryhmä Roudan perustajajäsen ja toiminut alusta lähtien ryhmässä monissa eri tehtävissä. Tanssinopettajaurallaan Kajaani Dancessa hän on saavuttanut useita pääpalkintoja koreografioistaan erilaisissa katselmuksissa. Sonja on työskennellyt viime vuosina menestyksekkäästi myös Jyväskylän kaupunginteatterin musikaalien koreografina.

Tanssinopetuksessa Sonjalle on ollut tärkeää läsnäolo, jakaminen, avoimuus ja välitön vuorovaikutus. Tunneilla korostuvat yhdessä tekemisen ilo, kannustaminen, luovuus ja pitkäjänteisen sekä elinikäisen tanssikasvatuksen vaaliminen. Oppilaat kehittyvät teosten myötä itsenäiseen taiteelliseen työskentelyyn ja ajatteluun. Sonjan tanssitunneilta on lähtenyt maailmalle niin ammattilaisia kuin valtava määrä lapsia, nuoria ja aikuisia, jotka rakastavat tanssia taiteena ja harrastuksena.

Tanssikasvatus elämäntyönä –palkinnon tanssioppilaitosten liitto jakoi tänä vuonna Teija Seppälälle hänen pitkäjänteisestä ja ansiokkaasta urastaan tanssikasvattajana ja alueensa tanssin kentän kehittäjänä. Teija Seppälä on lohjalainen tanssipedagogi ja 35 vuotiaan Tanssistudio Funkan perustaja.

Näyttökokeiden kautta Suomen Tanssitaiteilijain Liittoon päässyt Seppälä oli yksi legendaarisen Anzu Furukawan vuonna 1988 Buto työpajaan osallistuneista. Sen jälkeen hän on kouluttanut itseään monipuolisesti Suomessa ja ulkomailla.

Tanssistudio Funkan oppilaat osallistuvat aktiivisesti kilpailuihin ja katselmuksiin, joissa Teija Seppälän koreografioimat teokset ovat usein olleet palkittuina. Lohja on myös palkinnut hänet mm: Vuoden Lauri ja Lohjan kaupungin Taidepalkinolla.

Opetustyössään Teija pitää tärkeänä oppilaiden huomioimista yksilöinä ja persoonallisuuksien esiin tuomista. Innostava opetustyyli on tuonut paljon kiitosta. Teijan sydäntä lähinnä on jazztanssi ja lajin säilyminen omana tanssilajinaan. Koreografioissaan hän yhdistää uusia vivahteita ja ideoita perinteisiin jazztanssin tyylisuuntiin.
Tanssinpalo ja ansiokas työ jatkuu edelleen.

 

Kategoriat:

SIJAINTIMME

Toimistomme sijaitsee Helsingin keskustassa, Töölöntorin lähellä.

Sandelsinkatu 10 C 40
00260 Helsinki

SOITA MEILLE

Tavoitat meidät ja toiminnanjohtajamme arkisin tästä numerosta.

+358 (0)400 813311

LÄHETÄ VIESTI

Voit olla yhteydessä myös sähköpostilla, vastaamme viesteihin nopeasti.

toimisto@stopp.fi