Tanssikasvattaja -palkinto Kristiina Kostialle!

Suomen tanssioppilaitosten liitto palkitsi rehtori Kristiina Kostian ansiokkaasta työstään tanssikasvatuksen kehittäjänä.

dsc_0515

Kristiina Kostia on taiteellinen monilahjakkuus. Hän on tehnyt vuosia arvokasta taiteellista työtä tanssinopetuksen ja kuvataiteiden parissa. Hän on toiminut vuosia tanssinopettajana ja kuvataiteilijana, suunnitellut ja ohjannut tanssiteoksia, ja ennen kaikkea vienyt ansiokkaasti eteenpäin tanssikasvatusta Suomessa.

Kristiina valmistui Hämeenlinnan Liikunta- ja balettikoulusta vuonna 1967, jonka jälkeen hän jatkoi Helsingin yliopistoon lukemaan taidehistoriaa, kirjallisuutta sekä kasvatustiedettä. Häntä on aina kiinnostanut erityisesti lastentanssin opetus. Kuinka lapsi löytäisi omat liikemahdollisuutensa, mielikuvituksensa ja luovat kykynsä ja samalla rakentaa fyysisiä valmiuksia, taitoja ja musikaalisuutta.

Vuonna 1974 Kostia sai Kulttuurirahaston apurahan ja järjesti Luovan tanssin kurssin Hämeenlinnassa. Opettajaksi hän tuotti Suomeen Lisa Ullmannin, joka oli kehittänyt ”educational dance” käsitettä Rudolf Labanin liiketutkimuksen pohjalta. Seuraavana vuonna Kostia lähti Lontooseen Ullmanin oppiin Laban  Art of Movement Studiolle. Vuonna 1979 Kostia perusti Keravalle yhdistyksen, jonka tarkoituksena oli käynnistää tavoitteellinen tanssinopetus ja vuonna1982 hän oli perustamassa Suomen tanssioppilaitosten liittoa.

Lastentanssin opettajille järjestettiin Keravalla useita valtakunnallisia kursseja, joiden sisältönä olivat kansantanssit ja karakteritanssit. Keravan tanssiopisto herätti henkiin valtakunnalliset balettikilpailut vuonna 2008 Keravalla, ensimmäiset sen jälkeen kun  ne oli lopetettu Kuopiossa 1990-luvulla.

Nyt 34 vuotta myöhemmin, näkyy Kristiinan ansiokas työ tanssikasvatuksen kehityksessä. Ennen eläkkeelle jäämistään vuonna 2012, hän toimi rehtorina Keravan tanssiopistossa, joka tarjoaa tanssinperusopetusta noin 800 tanssinharrastajille. Ensimmäisten vuosien tanssioppilaiden lapsiakin on jo kasvanut maailmalle, kymmenet ovat lähteneet tanssin jatko-opintoihin tai päätyneet tanssijan ammattiin ja sadoille on jäänyt tanssista koko elämään vaikuttaneita kokemuksia.

Palkinto jaettiin lauantaina 23.11.2013 klo 18.00 Tanssioppilaitosten NykytanssiPaletissa, Suomen Kansallisoopperan Alminsalissa. 

Kategoriat:

SIJAINTIMME

Toimistomme sijaitsee Helsingin keskustassa, Töölöntorin lähellä.

Sandelsinkatu 10 C 40
00260 Helsinki

SOITA MEILLE

Tavoitat meidät ja toiminnanjohtajamme arkisin tästä numerosta.

+358 (0)400 813311

LÄHETÄ VIESTI

Voit olla yhteydessä myös sähköpostilla, vastaamme viesteihin nopeasti.

toimisto@stopp.fi