Tanssikasvattaja -palkinto Raija Roine-Tynkkyselle ja Tanssikasvatus elämäntyönä –palkinto Kirsti Nurmelalle

Tanssikasvattaja –palkinnon saaja on lappeenrantalainen tanssipedagogi Raija Roine-Tynkkynen. Hän aloitti omat tanssiopintonsa Kaarlo Alasen balettikoulussa ja jatkoi opintojaan Lappeenrannassa Sonja Tammelan balettikoulussa, joka myöhemmin muutti nimensä Lappeenrannan tanssiopistoksi. Roine-Tynkkynen toimi myöhemmin alle kouluikäisten, alakouluikäisten sekä aikuisten tanssinopettajana. Ollessaan itse oppilaana ja apuopettajana hän tanssi Lappeenrannan kaupunginteatterin opereteissa, musikaaleissa ja kesäteatterissa. Viime kevääseen saakka Roine-Tynkkynen työskenteli unelma-ammatissaan tanssinopettajana. Nyt hän viettää ansaittuja eläkepäiviään.

Lastentanssin opetuksessa Roine-Tynkkyselle on ollut tärkeää läsnäolo. Hän on kokenut opetustyössään palkitsevimpina hetket, jolloin lapsi on oppinut itselleen uuden ja/tai haastavan asian. Lasten rehellisyys, avoimuus, välitön vuorovaikutus ja palaute on ollut Roine-Tynkkyselle kantava voima.

Roine-Tynkkynen on ennakkoluulottomasti mahdollisuuksien mukaan kouluttanut itseään koko uransa ajan sekä tehnyt suuren määrän erilaisia näytöskokonaisuuksia ja toiminut yhteistyössä eri taidelajien ja tahojen kanssa. Suomen tanssioppilaitosten liitto palkitsee Raija Roine-Tynkkysen pitkästä urastaan erityisesti tanssin varhaiskasvatuksen parissa, monipuolisesta ja sitoutuneesta otteestaan lastentanssiin omalla toiminta-alueellaan. Hänen tanssitunneiltaan on maailmalle lähtenyt valtava määrä tanssia taiteena, harrastuksena ja liikuntana rakastavia lapsia ja nuoria.

Tanssikasvatus elämäntyönä – palkinnon saaja Kirsti Nurmela on turkulainen tanssipedagogi ja liikunnanopettaja, Tanssikoulu Tanssitiimin perustaja ja rehtori. Suomen tanssioppilaitosten liitto palkitsee hänet pitkäjänteisestä, monipuolisesta ja ansiokkaasta urastaan tanssikasvattajana, alueensa tanssin kentän kehittäjänä sekä hänen panoksestaan tanssin puolustamiseksi peruskoulussa.

Nurmela aloitti oman tanssipolkunsa Thelma Tuuloksen koulun balettitunneilta. Turun kaupunginteatterin lapsinäyttelijänä hän innostui esiintyvästä taiteesta. Hänet hyväksyttiin balettikoulun viimeisellä luokalla Suomen tanssitaiteilijain liiton jäseneksi näyttökokeen kautta. Koska tanssin ammatillista koulutusta ei Suomessa vielä ollut, Nurmela lähti opiskelemaan liikunnanopettajaksi ja valmistumisensa jälkeen olikin oppilaille ”se tanssiva liikunnanopettaja”. Yhdessä Helvi Aniaksen kanssa Kirsti Nurmela perusti Turkuun Liikuntakoulu Tanssitiimin. Koulu aloitti toimintansa 1982. Lasten, nuorten ja aikuisten tanssi-ilmaisuun, moderniin tanssiin, jazztanssiin ja steppiin keskittynyt tanssikoulu löysi heti oman energisen harrastajakuntansa Turun kaupungista.

Kirstin ennakkoluuloton ote ja monipuolinen osaaminen on antanut lukuisille lapsille ja nuorille hyvät eväät elämään, esittävän taiteen osaajina, kuluttajina ja rakastajina. Nurmelan entisiä oppilaita toimii ammattitanssijoina ja tanssinopettajina Suomessa ja ulkomailla. Tänä päivänä Tanssikoulu Tanssitiimi on Tanssitiimin Tanssiyhdistyksen ylläpitämä, taiteen perusopetusta antava koulu, työllistäen useita tanssinopettajia. Vuosien ajan Nurmela on tehnyt yhteistyötä turkulaisten taiteentoimijoiden kanssa ja Kirstin ansiokas työ tanssin alalla jatkuu edelleen.

Palkinnot jaettiin lauantaina 21.11.2015 klo 18.30 Tanssioppilaitosten NykytanssiPaletissa, Suomen Kansallisoopperan Alminsalissa.

Kategoriat:

SIJAINTIMME

Toimistomme sijaitsee Helsingin keskustassa, Töölöntorin lähellä.

Sandelsinkatu 10 C 40
00260 Helsinki

SOITA MEILLE

Tavoitat meidät ja toiminnanjohtajamme arkisin tästä numerosta.

+358 (0)400 813311

LÄHETÄ VIESTI

Voit olla yhteydessä myös sähköpostilla, vastaamme viesteihin nopeasti.

toimisto@stopp.fi