Tanssikoulujen Suomi tanssii toukokuussa

Tanssiva Toukokuu täyttää koko Suomen tanssilla ja tekee tanssin taiteen perusopetusta näkyväksi

Musiikki soi, jalat liitävät ja kädet lentävät kun yli 40 000 lasta ja nuorta täyttävät estradit esittäen vuoden aikana tanssikoulussa oppimiaan tanssitaitoja. Tanssivan Toukokuun ohjelman järjestävät yhdessä yli 80 tanssin taiteen perusopetuksen oppilaitosta ympäri maan. Korkealaatuiset tanssiesitykset täyttävät lavat, torit ja muut tapahtumapaikat Kittilästä Hankoon.

Tapahtuman avulla Suomen Tanssioppilaitosten liitto STOPP ry haluaa tehdä näkyväksi tanssin taiteen perusopetuksen oppilaitosten toimintaa opetussuunnitelmaan kuuluvan esitystoiminnan kautta.

Tanssin harrastaminen tukee lapsen ja nuoren hyvinvointia

Tanssi on lapsen ja nuoren hyvinvointia lisäävä, monipuolinen harrastus. Tanssi stimuloi mieltä ja kehoa, rohkaisee luovuuteen sekä uusien taitojen harjoitteluun. Tanssiminen ryhmässä antaa hyvät eväät sosiaaliseen kanssakäymiseen, mistä on iloa myös myöhemmin, vaikkapa työelämässä. Tanssin on todettu myös vähentävän syrjäytymistä ja kannustavan mielekkäällä tavalla erilaisuuden hyväksymiseen.

Tanssin taiteen perusopetus rakentaa sosiaalisesti ja kulttuurisesti kestävää tulevaisuutta

Tanssin taiteen perusopetus edistää elinikäistä taideharrastusta ja antaa valmiudet alan jatko-opintoihin. Tanssikouluissa luodaan pohjaa sosiaalisesti ja kulttuurisesti kestävälle tulevaisuudelle. Tavoitteellisesti toimivat tanssin taiteen perusopetuksen oppilaitokset vahvistavat niin pienten kuin suurten paikkakuntien kulttuuritarjontaa.

Valtionosuutta saavia taiteen perusopetuksen oppilaitoksia on 126, joista 12 on tanssioppilaitoksia. Tanssille osoitettu tuki on 3% koko taiteen perusopetukseen suunnatusta valtakunnallisesta tuesta vaikka 31% perusopetuksen piirissä olevista lapsista ja nuorista tanssii.

Linkki tapahtumamateriaaliin (vapaasti lehdistön käytettävissä):
https://www.stopp.fi/tanssivatoukokuu/materiaalit/

Verkkosivut: https://www.stopp.fi/tanssivatoukokuu/

Facebook: https://www.facebook.com/TanssivaToukokuu-569842396841150

Lisätiedot ja haastattelupyynnöt:
Suomen Tanssioppilaitosten liitto STOPP ry
Toiminnanjohtaja Hannele Niiranen
toimisto@stopp.fi
+358 (0)400 813311

Kategoriat:

SIJAINTIMME

Toimistomme sijaitsee Helsingin keskustassa, Töölöntorin lähellä.

Sandelsinkatu 10 C 40
00260 Helsinki

SOITA MEILLE

Tavoitat meidät ja toiminnanjohtajamme arkisin tästä numerosta.

+358 (0)400 813311

LÄHETÄ VIESTI

Voit olla yhteydessä myös sähköpostilla, vastaamme viesteihin nopeasti.

toimisto@stopp.fi