Uutisia yhteistyökumppanilta: Kuopio Tanssii ja Soi -festivaalin juhlavuosi oli yleisömenestys

Yleisö hullaantui erityisesti Dada Masilon Joutsenlammesta, Rojas y Rodriguezin flamencofuusiosta ja Jyrki Karttusen Jeminasta. Tulopuolella budjetti saavutettiin, mutta lopulliset myyntiluvut varmistuvat vasta myöhemmin.

12.6.2014 Kuopio. Kuopio Tanssii ja soi. Swan lake. Artistic director, Choreographer Dada Masilo. Kuva: Petri Laitinen.

12.6.2014 Kuopio. Kuopio Tanssii ja soi. Swan lake. Artistic director, Choreographer Dada Masilo. Kuva: Petri Laitinen.

Kuopio Tanssii ja Soi -festivaalin 45. juhlavuosi päättyi  Hofesh Shechter Companyn esitykseen Political Mother. Teoksen ensimmäinen esitys kirvoitti yleisöstä raikuvat aplodit.

– Hofeshin esitys on festivaalin todellinen huipentuma, jossa sisällön syvyys, tanssin laatu, visuaalinen estetiikka ja musiikin jylinä luovat kompromissittoman tihentymän, joka ei kumarra ketään, festivaalin taiteellinen johtaja Jorma Uotinen sanoo.

Yleisö ja kriitikot hullaantuivat viikon aikana erityisesti täysille saleille esitetystä Dada Masilon Joutsenlammesta ja Rojas y Rodriguez -ryhmän flamencoa ja katutansseja yhdistäneestä Titaniumista.

– Vaikka tiesimme espanjalaiset ja heidän korkean taiteellisen tasonsa, odotukset ylittyivät. Titanium oli huikea fuusio ja älykkäästi rakennettu show, Uotinen sanoo.

Kaksi kertaa järjestetty ja loppuunmyyty Juhlagaala sai monipuolisuudellaan kiitosta niin yleisöltä kuin lehdistöltä. Kamarimusiikkisalin esitykset keräsivät niin ikään täydet salit. Yleisön suosikeiksi nousivat erityisesti Virpi Pahkinen Dance Companyn sekä Helsinki Dance Companyn ja Jyrki Karttusen esitykset, jotka myytiin käytännössä loppuun.

45. juhlavuosi oli menestys monella tapaa. Tanssikursseille osallistui noin 700 harrastajaa ja ammattilaista.

Tänä vuonna yleisö oli mukana erityisen voimakkaasti festivaalitunnelman luomisessa. Ilmaistapahtumissa Kauppatorilla ja Musiikkikeskuksen Valohallissa oli runsaasti osallistujia, ja yleisön toiveesta järjestetyt toritanssit Satamassa saivat suuren suosion.

– Yleisön toiveita on kuunneltu herkällä korvalla. Tämä näkyi erityisesti oheis- ja ilmaisohjelmassamme, joka oli tänä vuonna entistä laajempi ja monipuolisempi. Jokainen pääsi osalliseksi tanssiviikosta, ja se näkyi osallistujamäärien lisäksi muun muassa sosiaalisessa mediassa, toiminnanjohtaja Anna Pitkänen sanoo.

– Kaikki esiintyjät ovat innoittaneet yleisöä. Täältä ei ole lähdetty pois tyhjänä, Uotinen lisää.

Euro- ja kappalemäärissä lipunmyynnissä ylitettiin edellisvuosi, mutta lopulliset luvut varmistuvat vasta myöhemmin. 80 prosentin käyttöaste tultaneen saavuttamaan.

Vuoden 2015 ohjelma on työn alla.

Lisätietoja:
Anna Pitkänen
toiminnanjohtaja, p. 050 50 543 9267
www.kuopiodancefestival.fi

Kategoriat:

SIJAINTIMME

Toimistomme sijaitsee Helsingin keskustassa, Töölöntorin lähellä.

Sandelsinkatu 10 C 40
00260 Helsinki

SOITA MEILLE

Tavoitat meidät ja toiminnanjohtajamme arkisin tästä numerosta.

+358 (0)400 813311

LÄHETÄ VIESTI

Voit olla yhteydessä myös sähköpostilla, vastaamme viesteihin nopeasti.

toimisto@stopp.fi