Onnittelut liiton palkintojen saajille!

Hannele Soulasmaa sai tanssikasvatus elämäntyönä -palkinnon. Sari Heikkilä palkittiin vuoden tanssikasvattajana. Palkinnot jaettiin Nykytanssipaletin yhteydessä 19.11.2022.

Suomen tanssioppilaitosten liitto STOPP ry:n palkinnot ansioituneille tanssikasvattajille jaettiin Nykytanssipaletin yhteydessä Suomen kansallisoopperan Alminsalissa lauantaina 19.11.2022. Vuoden tanssikasvattajaksi valittiin Sari Heikkilä Rovaniemeltä. Hannele Soulasmaa Hangosta palkittiin tanssikasvatus elämäntyönä -palkinnolla. Osoituksena ansiokkaasta työstä suomalaisen tanssikasvatuksen kentällä molemmille palkituille myönnettiin Suomen teatterijärjestöjen keskusliiton kultaiset ansiomitalit.

 

Hannele Soulasmaa on työskennellyt tanssinopettajana ja rehtorina Hangossa vuodesta 1982. Tanssinopettajan työ alkoi ensin Hannelen äidin, Pirjo Soulasmaan tanssikoulussa syksyllä 1982. Koulu siirtyi Hannelen nimiin vuonna 1984, jonka jälkeen työ on jatkunut keskeytyksettä aina tähän hetkeen asti. Syksyllä 2022 Hannele Soulasmaan jäätyä eläkkeelle oppilaitos jatkoi toimintaansa edellee Hannelen tyttären Katja Ukonahon toimesta eli jo kolmannessa sukupolvessa. Vuodesta 1992 taiteen perusopetusta antanut ja kehittänyt oppilaitos sekä Hannele Soulasmaan pitkäjänteinen ja sitkeä työskentely ovat vaikuttaneet merkittävästi Hangon alueen kulttuuritoimintaan sekä lasten ja nuorten taidekasvatukseen. Hannele Soulasmaan tanssioppilaita on nähty myös lukuisissa valtakunnallisissa tapahtumissa. Yhtenä suurimmista menestyksen merkeistä voidaan kuitenkin katsoa se, että Hangossa tanssioppilaitos jatkaa toimintaansa nyt jo 58. toimintavuotta.

Sari Heikkilä on työskennellyt nykyisessä Lapin musiikki- ja tanssiopistossa (ent. Lapin Tanssiopisto ja Lapin Balettiopisto) tanssinopettajana jo 1990-luvulta lähtien. Vuosien aikana hän on kehittänyt omaleimaisen opetustavan, josta ovat saaneet nauttia lukuisat oppilaat niin lastentanssin, baletin kuin erityisryhmien opetuksenkin parissa. Oppilaat ovat saaneet hyvän ja kurinalaisen pohjan balettiopinnoilleen, ja toisaalta kannustavan ja luovuutta korostavan opetuksen vapaamman tanssi-ilmaisun parissa. Opetustyönsä ohella Sari Heikkilä on toiminut yhteyksien avaajana päiväkoteihin, perusopetukseen sekä erityisryhmien opetukseen ja toiminut tanssikasvatuksen sanansaattajana perusopetuksen uudistusten pyörteissä.

Onnea molemmille palkituille ja kiitokset upeasta työstänne tanssikasvatuksen alalla!

 

Tutustu lisää liiton palkintoihin täällä.

Kategoriat:

SIJAINTIMME

Toimistomme sijaitsee Helsingin keskustassa, Töölöntorin lähellä.

Sandelsinkatu 10 C 40
00260 Helsinki

SOITA MEILLE

Tavoitat meidät ja toiminnanjohtajamme arkisin tästä numerosta.

+358 (0)400 813311

LÄHETÄ VIESTI

Voit olla yhteydessä myös sähköpostilla, vastaamme viesteihin nopeasti.

toimisto@stopp.fi